Настављене активности у оквиру пројекта EcoInn

07.06.2017


Како је анализирање тржишта еко-иновација тема једног од шест радних пакета овог пројекта, Подручна привредна комора Бања Лука је организовала два састанка кључних играча из поља еко - иновација. Први састанак је одржан на Јахорини, крајем априла, а други састанак је организован у просторијама Коморе, 6. јуна.

На састанку су били присутни представници министарстава у Влади Републике Српске, невладиних организација, реалног сектора, институција за подршку пословању те представници развојних агенција и академских институција. Поред представљања пројекта и закључака са претходног састанка, присутни су могли да се упознају са еколошким производима предузећа која су била присутна, расправљају о темама везаним за енергетску ефикасност и заштиту животне средине те са процесом мапирања тржишта у оквиру пројекта, који обухвата активности састанака, анкетирања, анализе те израде заједничке транснационалне стратегије и акционог плана за имплементацију еко-иновативних резултата. Управо посљедња два документа као и транснационална платформа кључних играча у пољу еко - иновација представљају резултат свих активности радног пакета СТРАТЕГИЈА ЗА ЕКО – ЗНАЊЕ у оквиру пројекта EcoInn.

Пројекат EcoInn се спроводи у 12 држава дунавске регије, у њему учествује 15 партнера и сарадника и траје до маја 2019. године. Водећи апликант је Словачки центар за научне и техничке информације из Братиславе а Подручна привредна комора учествује као партнер пројекта.

Више о пројекту можете пронаћи овдје.