Могућност пласмана домаћих производа на тржиште Африке

13.02.2018


Трочлана словеначка делегација, на челу са вођом Лабораторије за претварање енергије Факултета за енергетику Универзитета у Марибору заједно са представницима Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Владе Републике Српске, посјетили су Подручну привредну комору Бања Лука, гдје је одржан састанак са предсједником Коморе и сарадницима.

Циљ састанка је идентификовање могућности сарадње кроз пилот пројекат усмјерен ка увезивању образовања, иновација и привреде који би за крајњи резултат имао интернационализацију, односно излазак наше привреде на тржиште Африке.

Тема разговора били су перспективни домаћи сектори који су интересантни за афричко тржиште, а то су тренутно на првом мјесту дрвна индустрија и енергетика, те машине за обраду дрвета. У циљу успјешне реализације овог пилот пројекта Комора ће Министарству за економске односе и регионалну сарадњу доставити преглед привредних друштава заинтересованих за излазак на афричко тржиште, како би се могле наставити активности промоције наше привреде на афричком тржишту и припрема конкретних билатералних разговора.