Манифестација „Дани Српске у Србији“ од 15. до 21. септембра

18.09.2017


„Дани Српске у Србији“ свечано су почели у петак, 15.09. 2017. године, у Народном позоришту у Београду. Манифестацију је благословио Његова Светост патријарх српски Иринеј, а свечано је отворио Предсједник Републике Српске Милорад Додик. Овом догађају присуствовали су највиши представници Републике Србије и Републике Српске, министри из влада Србије и Српске, званичници Покрајинске владе, градоначелници и предсједници општина у Србији и Републици Српској, академици, сенатори, генерали и многе друге угледне званице.

Дио поменуте манифестације јесте и делегација Привредне коморе Републике Српске и Подручне привредне коморе Бањалука, који учествују у организацији три промоције привреднних потенцијала Републике Српске и Б2Б сусрета привредника Србије и Српске: 18. септембра у Врању, 19. септембра у Новом Саду и 20. септембра у Суботици. Важно је нагласити да су то сусрети са мало приче и много директних договора привредника из Србије и Српске који ту сами, без посредника траже и налазе могућности за конкретну сарадњу на обострану корист. Сусрет у Врању имаће и презентацију туристичке понуде Републике Српске. Организатори ових сусрета и презентација су Привредна комора Србије и Привредна комора Републике Српске, подручне и регионалне коморе градова из Српске и Србије и, наравно, Представништво Републике Српске у Србији.

„Дане Српске у Србији“ организује Представништво Републике Српске у Србији у намјери да Србији и грађанима Србије представи Републику Српску кроз представљање њене привреде, просвјете, науке, културе, умјетности и спорта и да све то буде у сарадњи са Србијом и њеним привредницима, научницима, умјетницима и спортистима. Ове године, манифестација броји близу 800 учесника, око 32 програма у 45 извођења у 20 градова Србије – од Суботице до Врања, од Ужица до Вршца.

Програм овогодишње манифестације „Дани Српске у Србији“ можете погледати ОВДЈЕ