Конференција „Брендирање домаћих производа – НАШЕ ЈЕ БОЉЕ“ одржана у Приједору

08.12.2017


У организацији Министарства трговине и туризма Владе Републике Српске и Подручне привредне коморе Бања Лука – канцеларије у Приједору, 05.12.2017. године одржана је конференција на тему „Брендирање домаћих производа – наше је боље“. Том приликом су се присутнима обратили Предраг Глухаковић, министар, Миленко Ђаковић градоначелник Приједора и Горан Рачић, предсједник Подручне привредне коморе Бања Лука.

Током конференције предавач Игор Додиг је нагласио значај брендирања производа из Републике Српске, а о активностима ресорног министарства на тему промоције и брендирања домаћих производа присутне је упознала Душка Тегелтија, помоћник министра за трговину. Представљени су и каталози-билтени којим се привреда Републике Српске промовише на сајмовима, амбасадама и представништвима Републике Српске у иностранству.

Присутни привредници су исказали велику заинтересованост да се укључе у промотивне активности и раде на брендирању производа. Такође су представили неке производе које сматрају реперезентативним за приједорску регију: производи „МИРА“ а.д. Приједор и воћне ракије „Хајдук Пеција“ из Козарске Дубице. Други представници су покренули дискусију у правцу предузимања активности како би своје прозводе у будућности брендирали.